Haşare İle Mücadele Yöntemleri



Haşare İle Mücadele Yöntemleri

Haşare İle Mücadele Yöntemleri

Haşare İle Mücadele Yöntemleri
Pest Control Yöntemleri

BİYOLOJİK MÜCADELE: Biyolojik mücadele, ortamda bulunan böcek veya haşere ile beslenen başka canlıları yetiştirmek suretiyle yada ortamda bulunan böcek veya haşereyi ortamdan uzak tutacak koku, ısı, v.b doğal yöntemleri uygulamaktır. Ancak yaşam alanlarımızı oluşturan yerler kısıtlı olduğundan bu yöntemleri uygulamak çok zordur. Ancak açık arazide kullanılması mümkün olan yöntemlerdir.

FİZİKSEL MÜCADELE: Fiziksel Mücadele, Uçan, yürüyen haşereler ve kemirgen girişini ve üremesini engellemek için kullanılan yöntemdir. Bina etrafındaki deliklerinin kapatılması, kapı altlarına eşik koymak, su birikintilerinin yok edilmesi, pencerelere sineklik yaptırmak, çöplerin kaldırılması, su ve gıda maddelerinin muhafaza altına alınması gibi herkesin bine ve evlerinde kolaylıkla yapabileceği yöntemdir. Pestex İlaçlama olarak bizler müşterilerimize gittiğimizde yapabilecekleri fiziksel yöntemi kendilerine rapor halinde sunmaktayız.

KİMYASAL MÜCADELE (İLAÇLAMA):
Kimyasal mücadele böcek veya haşere ile kemirgenlere uygun olan biyosidal ürünü seçerek yapılan ilaçlama yöntemidir. Günümüzde en etkili ve en çok tercih edilen yöntemdir.
Kimyasal ilaçlama 5 şekilde uygulanır.

1- ÜREME ALANLARINA HACİMSEL UYGULAMA: Özellikle kara sinek ve sivri sineklerin ürediği yere yumurta ve larvalarını öldüren larvisit etkili ilaçlar uygulanarak üremeyi durdurmaktır. En etkili yöntemdir. İlacın cinsine ve vasata göre bunlar 10 gün ile 2 ay kadar üremeyi durdurur. Çöplükler, gübrelikler ve su birikintilerinde, fosseptik ve kanalizasyonlarda çok başarılı şekilde yaz mevsimi boyunca periyodik olarak uygulanır.

2- HAŞERENİN ÜREME VE BARINMA ALANLARINA YAPILAN BÖCEK MÜCADELESİNE UYGUN İNSEKTİSİT UYGULAMASI: Pülverizatörle spreyleme seklinde satıhlara kalıcı etkisi 1-2 ay devam eden ilaçlar metrekareye belli dozda düşecek şekilde atılır. Ancak 15-20 gün süre ile ıslak bezle silinmemesi gerekir. İLAÇLAMA esnasında canlı böcekler ölecektir. Ölürken bıraktıkları ve önceden bıraktıkları yumurtalardan zaman içinde çıkan yavrular ilaçla temas ederek tamamı yok olur. Dikkatli ve dozunda atmak gerekir. Sık sık ve bilinçsiz yapılan uygulama zamanla bağışıklık geliştirir ve ilaç etki etmez.
Yanlış doz – Yanlış Uygulama Başarısızlık getirmektedir. Bu yüzden profesyonel ilaçlama firmaları tarafından uygulanmalıdır.

3- HACİMSEL MÜCADELE:  Uçan haşerelerin yoğunluğunu düşürmek için açık saha uygulamasıdır. Belirli saat ve hava şartlarında iki ayrı şekilde uygulanır.
a) Ulv (Soğuk Sisleme): ULV cihazı kullanılarak, ani öldürücü biyosidal ürün seçimi ile uygulanır. Alan büyüklüğüne göre el ULV cihazı ile yada araç üstü ULV cihazı kullanılarak mücadele edilir.
b) Termal Fog (Sıcak Sisleme): Motorlu makinelerle bu sistem için üretilmiş ani etkili ilaç, mazotla karıştırarak sıcak duman içinde ilacın belli sürede havada asili kalarak uçan haşerenin yoğunluğunu azaltmada kullanılıyordu. Ancak mazotlu uygulama WHO (Dünya sağlık Teşkilatı) tarafından yasaklandı. Biz uygulamayı mazot yerine WHO’nun onayladığı mikrokapsülasyonlu ilaçlarla yapıyoruz.

4- JEL İLE MÜCADELE: Jel’in özel tabancayla hamam böceği ve karınca mücadelesinde kullanılmasıdır. Kimyasal etkisi ve hiçbir riski yoktur. kalıcı etkisi uzun ve kesin netice verir. Bu nedenle evlerinden yada iş yerinizden ayrılmanıza gerek yoktur.Jel uygulamayı evlerde, anaokullarında, restoranlarda ve fırınlarda çokça kullanmaktayız.

5- KEMİRGEN MÜCADELESİ: Bu amaçla kullanılan yemlere Rodentisit denir. Bunlar mum blok, pellet taneli ve pasta halindeki yemlerdir. Ayrıca sürekli ve %100 basari getiren istasyon sistemi vardır. Bu sistem en doğru yoldur.

Profesyonel fümigasyon hizmetlerimizi tüm Türkiye'ye sağlamaktayız. İstanbul'un her semtine en uygun fiyatla, kokusuz %100 ekolojik ve garantili böcek ilaçlama hizmetimizi ulaştırmaktayız.

Arayın